Loris Casalino

september 2022

Vanuit een werkloze situatie naar een eigen bedrijf! Loris deed het. Hij richtte zijn eigen verhuisbedrijf ‘Vercasa’ op. Lees hieronder zijn verhaal.

Wat was voor jou de reden dat je bent gaan ondernemen?

Nadat ik in 2016 klaar was met mijn studie, ben ik gaan ondernemen. Ik was net afgestudeerd aan de ArtEZ dansopleiding maar koos voor een bestaan als ZZP’er. Het past helemaal bij mij want ik houd van flexibiliteit en het doen van meerdere activiteiten tegelijk. Ik zag mezelf niet in vaste loondienst zitten voor de lange termijn.

Jij bent Vercasa gestart. Waar komt het idee vandaan om een verhuisbedrijf op te starten?

Voornamelijk uit de vraag: ‘Wat is een gat in de markt?’ en vanuit mijn passie om mensen te helpen. Ik heb vaak vrienden van mij geholpen met verhuizingen: Een busje huren en rijden, helpen met (de)monteren, laden/lossen of het maken van een goede indeling van meubels in de verhuisbus. Zwaar werk vind ik mooi zolang het veilig is en in samenwerking met iemand anders.

Tijdens de coronapandemie had ik bijna geen werk meer als danser, choreograaf of dansdocent (mijn hoofdbaan). In maart 2020 was mijn agenda helemaal vol voor de komende 6 tot 8 maanden en plotseling vond ik mijzelf werkloos. Omdat ik niet te lang thuis kan blijven en ik altijd al een klein verhuisbedrijf wilde starten, heb ik deze tijd geïnvesteerd om kennis te verzamelen. Ik heb toen ervaring op gedaan als verhuizer, handyman en chauffeur en ben gaan werken bij een grootverhuisbedrijf in Amsterdam. Tussendoor heb ik veel familie en vrienden geholpen met klusjes. Mijn vrije tijd heb ik gebruikt om mijn website, bedrijfsnaam, logo enzovoorts te ontwikkelen. Ik ging ook kijken waar vraag naar was. Ik zit in verschillende Facebook groepen voor buitenlandse studenten in Nederland. In deze grote community vragen mensen vaak om alle soorten hulp waaronder verhuizen. Er werd vaak gevraagd om ‘a man with a van’ of ‘a mover with a van’. Dit was precies wat ik wilde aanbieden: een professionele verhuizer/handyman die de klant met alle kwesties rond een verhuizing wil helpen. Hulp met alles organiseren, hulp met vervoeren en twee extra handen die op de dag zelf kunnen helpen met spullen tillen. Mensen vinden het super fijn en behulpzaam dat ik ze help. Het idee komt dus uit een grote vraag en uit mijn passie om mensen te helpen!

Wat vind jij het leukste aan ondernemen?

Ik houd van flexibiliteit van mijn agenda en dat ik kan kiezen wat, waarom en wanneer ik iets wil doen. Daarnaast vind ik het super mooi om mijn eigen administratie te doen en in controle te zijn van mijn eigen inkomstenbron. Ik houd er van om in mezelf te investeren en als ZZP’er is het super belangrijk om te blijven groeien. Niet alleen als bedrijf, maar ook als persoon. Als ondernemer vind ik het leuk dat ik nu meerdere services aanbieden. In mijn geval is dat danser, choreograaf, dansdocent, verhuizer, handyman en nog veel meer. Iedereen is meer dan een simpel mens en kan meerdere passies tegelijk volgen!

Wat heeft Pak je Kans voor jou opgeleverd?

Toen ik mij aanmeldde voor Pak je Kans had ik al een bedrijfsidee, maar dit idee was nog niet duidelijk en ik was nog niet zeker van mijn zaak.

Pak je Kans heeft mij geholpen om keuzes te maken en alles concreet te stellen. Ik heb vaak moeite met kiezen tussen meerdere opties, want ik vind alles belangrijk. Maar om de juiste keuze voor je onderneming te maken, moet je eerst alle opties goed overwegen. Daarna volgen vragen als: Wat is de doelstelling, wat ga ik aanbieden, is het haalbaar, wat laat ik mijn klanten zien enzovoorts.

Zonder Pak je Kans had ik veel meer moeite gehad met het maken van keuzes en het bepalen wat ik echt wil. Misschien had ik dan teveel tijd verspilt en fouten gemaakt. Pak je kans heeft mij geholpen om mijn bedrijfsidee concreet te maken en daarna de juiste richting op te gaan zonder grote twijfels te krijgen.

Waarom zou je een deelname aan Pak je Kans aanbevelen?  

Ik zou dit project aanbevelen om inzicht te krijgen in het ondernemerschap en omdat het je helpt om hierin te stappen. Ondanks dat ik als danser al een beetje bekend was in het ondernemerschap vond ik het handig om wat basics op te frissen. De workshops zitten vol waardevolle informatie waardoor je veel makkelijker de juiste keuze maakt. Pak je Kans staat altijd open om vragen te beantwoorden of om met je te brainstormen. Iedereen van de groep begint op hetzelfde niveau en streeft naar een eigen onderneming. Alle manieren zijn mogelijk en alle opties liggen op tafel. Geen kritiek, geen discriminatie en geen ‘moet’, alleen maar hulp om je kans te pakken!

Maak jouw plannen en ideeën realiteit en meld je vandaag aan.

Aanmelden is geheel gratis en vrijblijvend.
Voor het aanmelden bevestig ik het volgende:
Na aanmelding zullen wij per email contact met jou opnemen.
Bedankt! Uw aanmelding is ontvangen!
Oops! Er ging iets fout.