Julia van Meeteren

juni 2024

Waarom besloot je je aan te melden voor Pak je Kans?

Ik was net een half jaar afgestudeerd van de studie interior design & styling op het Saxion, had mij ingeschreven bij de KvK en was begonnen aan mijn ondernemersreis. Ik merkte al snel dat ik bepaalde (ondernemers)vaardigheden miste en het moeilijk vond om binnen mijn bedrijf de volgende stap te zetten. Dit had ik overigens ook niet op school geleerd. Een oud collega wees mij vervolgens op het programma van Pak je kans! Hij had er één editie voor mij aan meegedaan en er super veel van geleerd. Het klonk bij mij gelijk als muziek in m’n oren en dacht: dit is wat ik nodig heb!

Wat heeft Pak je Kans veranderd voor jou?

Pak je kans heeft mij echt verder geholpen. De lessen en workshops waren super interessant en waardevol. Ook de bezoeken aan Arnhemse bedrijven waarbij de eigenaar zijn/haar ondernemersreis vertelde, waren mega inspirerend! Ik heb geleerd hoe een echte ondernemer denkt. Zekerheid is niet iets wat je altijd zal hebben als je onderneemt. Tegelijkertijd biedt dat juist kansen en mogelijkheden om buiten je comfortzone te stappen en te groeien. Als je nog niet zo creatief was voor het programma, dan wordt je dat automatisch wel van het programma! 😉

Wat is jouw meest positieve ervaring aan Pak je Kans?

Mijn meest positieve ervaringen waren de momenten samen met de andere deelnemers. Het was erg fijn om samen met gelijkgestemden door hetzelfde proces te gaan. We konden elkaar zo goed helpen en brachten elkaar telkens op ideeën. Ook was het erg waardevol om de vooruitgang van de andere deelnemers te aanschouwen. Dat je als groep kan bijdragen aan een moeilijke stap bij de ander is heel mooi om te zien.

Waarom zou je het ondernemerschap aanraden?

Het ondernemerschap geeft je veel vrijheid. Het is eigenlijk één grote persoonlijke ontwikkeling die je doorgaat. Je wordt tijdens het ondernemen uitgedaagd kritisch naar jezelf en naar de wereld te kijken. Dit kan soms lastig zijn. Maar als je daar doorheen bent, maakt het je niet alleen wijzer, maar ook zelfverzekerder en krachtiger. Het is vooral heel leuk, je kan het volledig op je eigen manier doen. Samen werken met andere creatieve ondernemers, je netwerk uitbreiden door middel van workshops en trainingen. Je kan echt iets doen waar jij als persoon van op aan gaat!

Waar zie jij jezelf staan over 5 jaar?

Over 5 jaar zie ik mijzelf als fulltime ondernemer (nu nog parttime ondernemer). Ik vind het belangrijk dat ik altijd dicht bij mijzelf en mijn kernwaarden blijf. Voor mij zijn dat: mijzelf creatief kunnen uiten in mijn werk (als interieurontwerper), iets bijdragen aan het geluk of de gezondheid van anderen en mijn werktijden zelf kunnen indelen. Ik zou dan graag coole samenwerkingen hebben met andere creatieve ondernemers. Ook zie ik een combinatie met het buitenland, wat dat dan mag betekenen hoop ik de komende tijd achter te komen!

👇Bekijk de instagrampagina van JuMé Interior Design👇

Maak jouw plannen en ideeën realiteit en meld je vandaag aan.

Aanmelden is geheel gratis en vrijblijvend.
Voor het aanmelden bevestig ik het volgende:
Na aanmelding zullen wij per email contact met jou opnemen.
Bedankt! Uw aanmelding is ontvangen!
Oops! Er ging iets fout.