Pak je Kans

Zwolle

Hulp bij een eigen bedrijf starten of het vinden van een baan in loondienst in Regio Zwolle


Ben jij tussen de 16 en 27 jaar en woon je in Regio Zwolle? Ga je niet meer naar school, heb je niet-passend werk of heb je een uitkering en heb je moeite met het vinden van een baan, maar ben jij wel ondernemend aangelegd? Het project Pak je Kans helpt je bij de start van je eigen onderneming of bij het vinden van een baan.

Overzicht project

In twaalf weken tijd leer je hoe je een bedrijf kunt starten. Je krijgt begeleiding van professionele trainers, een startkapitaal en verzekering. Om de week is er een terugkomdag waarbij je op bezoek gaat bij ondernemers in de regio. Ook krijg je de mogelijkheid om een officieel mbo-2 niveau certificaat ondernemerschap te halen.

Na deze periode volgt een na-traject van drie maanden waarbij we kijken naar de levensvatbaarheid van je idee. Je krijgt hulp bij de verdere start van jouw onderneming. Ga je niet verder met ondernemen? Dan begeleiden wij je bij het vinden van een  baan in loondienst of een passende opleiding. Pak je Kans helpt op deze manier (werkloze) jongeren aan het werk.

De eerste fase

We beginnen met een driedaagse ondernemingstraining bij een gastbedrijf in Zwolle. Tijdens deze dagen maak je kennis met andere deelnemers, de coaches en sponsoren. Je leert hier praktische vaardigheden die jou gaan helpen met je bedrijf en je werkt samen met anderen aan jouw bedrijfsidee. De groep bestaat uit maximaal 25 deelnemers.

Na deze dagen kom je om de week één dag bij elkaar terug bij een van de gastbedrijven ergens in de regio Zwolle. Hier deel je jouw voortgang met de groep. Daarbij krijg je verdiepende workshops die gegeven worden door het Deltion College en Landstede. Ten slotte is er elke keer een (andere) ervaren ondernemer die jullie zal inspirerende en voorzien van tips en tricks. Zo bouw je in een paar weken ook nog een waardevol netwerk op.

Er zijn 7 van deze terugkomdagen. Dit gedeelte heeft een doorlooptijd van ca. 3 maanden.

De tweede fase

Hierna starten we met een nazorgtraject van drie maanden. Je geeft aan of je verder gaat met je onderneming of liever een baan in loondienst wilt. De deelnemers die verder gaan met ondernemen worden verder begeleid. De jongeren die gaan voor een baan in loondienst worden geholpen bij hun zoektocht naar een passende baan. Tijdens deze tweede fase komen we nog elke maand nog 1 keer met de groep bij elkaar voor inspiratie, workshops en hulp.

Aan het einde van de tweede fase heb je zoveel geleerd dat je van ons de mogelijkheid (niet verplicht) krijgt om examen te doen voor het Associatie MBO-2 certificaat ondernemerschap. Dit betreft een officieel MBO certificaat. Hoe gaaf is dat!

Feestelijke afsluiting

We eindigen het project met een feestelijke afsluiting waarbij jullie de gelegenheid krijgen om tijdens een business event je bedrijf of jezelf te laten zien. Tevens ontvangen jullie het Pak je Kans Certificaat.

Deelname is gratis!

Meedoen aan Pak je Kans is helemaal gratis! Dankzij subsidies en sponsoring kunnen wij jou helpen met het starten van een eigen bedrijf.

Wanneer mag ik meedoen?

Ben je werkloos en zit je thuis, ga je niet meer naar school, heb je een baan die je absoluut niet past? Dan ben je welkom!

Je hoeft nog geen uitgebreid bedrijfsplan te hebben. We vragen wel van je dat je een idee voor product of dienst hebt. Daarnaast is een motivatie en er de tijd voor hebben natuurlijk en must. Uiteraard moet je ook op de onderstaande datums beschikbaar zijn.

En nu?

 

Als je enthousiast bent, meld je dan vrijblijvend aan. We nemen dan contact met je op voor een intakegesprek. Hierin zullen wij jou alle ins-en-outs vertellen en horen wij graag je motivatie en bedrijfsidee. Hierna beslissen we samen of je mee gaat doen of niet.

Belangrijke data
Pak je Kans Regio Zwolle 2022 gaat in het najaar van start! Dit zijn de data:

Driedaagse bootcamp
Najaar 2022

Terugkomdagen

wordt nog bekend gemaakt.

 

Na-traject bijeenkomsten
wordt nog bekend gemaakt. 

 

Feestelijke Kick-Out
Wordt binnenkort bekendgemaakt.

Het Pak je Kans team

Harry Bakker
Regiocoördinator & Trainer
harry@stichtingtne.nl
06 224 38 062
Peter Filius
Peter Filius
Regiocoördinator & Trainer
peter@stichtingtne.nl
06 553 33 642

Sponsoren

Pak je kans is mogelijk dankzij

Maak jouw plannen en ideeën realiteit en meld je vandaag aan.

Aanmelden is geheel gratis en vrijblijvend.
Voor het aanmelden bevestig ik het volgende:
Na aanmelding zullen wij per email contact met jou opnemen.
Bedankt! Uw aanmelding is ontvangen!
Oops! Er ging iets fout.