Rachel Wennekes

mei 2024

Rachel Wennekes deed in 2024 mee aan Pak je Kans Arnhem. Vanuit haar passie richtte zij het bedrijf Fanura op!

Je bent je eigen onderneming gestart. Wat doe je precies?

Als ondernemer ben ik de trotse eigenaar van Fanura, een webshop in Disney merchandise artikelen. Ik ben de webshop gestart om mijn fascinatie voor Disney merchandise met anderen te delen en hen net zo enthousiast en blij te maken. Ik geloof namelijk dat mooie en fijne producten je oprecht gelukkiger en vrolijker kunnen maken. Voor mij zijn dat Disney-producten. Daarom wil ik met Fanura dat het openen van een pakketje altijd aanvoelt als het openen van een cadeautje.

Waarom besloot je je aan te melden voor Pak je Kans?

Ik durfde de knoop om volledig voor het ondernemerschap te gaan niet door te hakken. Alles was zo goed als klaar: ik had me ingeschreven bij de KvK, mijn webshop was ingericht en mijn producten waren binnen. Echter hielden mijn onzekerheid en oneindige perfectionisme me tegen om daadwerkelijk ‘live’ te gaan. Toen zag ik op social media een gesponsord bericht van Pak je Kans voorbijkomen. Daarin stond dat ze jonge startende ondernemers helpen en hen een duwtje in de goede richting geven en kennis over ondernemerschap delen. Ik dacht: dát moet ik gaan doen. Dus die kans heb ik gepakt.

Wat heeft Pak je Kans veranderd voor jou?

Ik meldde me aan om extra kennis te vergaren en die in de praktijk te gebruiken. Maar voor mij nog belangrijker: ik had een extra zetje nodig om volledig voor Fanura te gaan. De laatste stap, het daadwerkelijk starten en live zetten van mijn webshop, was voor mij namelijk nog een te hoge drempel. Samen met mijn groep en coaches heb ik die stap uiteindelijk weten en durven te zetten. Daar ben ik ze nog steeds enorm dankbaar voor! Zonder Pak je Kans was ik nu waarschijnlijk nog steeds bezig om de ‘laatste’ puntjes op de ‘i’ te zetten.

Wat is jouw meest positieve ervaring aan Pak je Kans?

Wat ik vooral als erg positief heb ervaren, naast alle gedeelde kennis en het ontmoeten van ervaren ondernemers, is de groep startende ondernemers waar je dit traject samen mee aangaat. Je voelt je gesteund en veilig in de groep en je weet dat iedereen door hetzelfde gaat en vrijwel dezelfde obstakels tegenkomt. Niets is fijner om daar dan samen over te praten en te sparren.

Waarom zou je het ondernemerschap aanraden?

Een van de voordelen van ondernemerschap is dat je je eigen tijden kunt bepalen. Je kunt werken wanneer jij je productief en creatief voelt. Het is natuurlijk wel hard werken, maar nu kun je dat op momenten doen wanneer het jou uitkomt. Als ondernemer hoef je ook geen verantwoording meer af te leggen voor alles wat je maakt, doet of zegt. Wat ik daarnaast erg leuk vind aan een ondernemer zijn, is dat je werkzaamheden heel breed zijn. Ik houd me bezig met marketing, inkoop, webshopbeheer, administratie en noem het maar op. Je bent daarnaast als ondernemer echt bezig met iets waar je van houdt en wat je blij maakt. Voor mij is dat Disney. Daardoor voelt werken wat minder als een verplichting en meer als iets leuks.

Waar zie jij jezelf staan over 5 jaar?

Ik hoop dat Fanura blijft groeien en een succesvolle webshop wordt met zowel nieuwe als terugkerende klanten. Ook zou ik het leuk vinden om een eigen werkplek tussen mijn producten te creëren in een ruimte in of aan huis of in een studio of winkel. Daar kan ik de magie écht voelen en nog meer mensen blij maken met een groter assortiment. Dan kan ik ook gaan uitbreiden met merchandise artikelen van andere franchises zoals Harry Potter, Pokémon, Avatar en Pusheen en op die manier nog meer magie gaan verspreiden.

👇Bekijk de instagrampagina van Fanura.nl👇

Maak jouw plannen en ideeën realiteit en meld je vandaag aan.

Aanmelden is geheel gratis en vrijblijvend.
Voor het aanmelden bevestig ik het volgende:
Na aanmelding zullen wij per email contact met jou opnemen.
Bedankt! Uw aanmelding is ontvangen!
Oops! Er ging iets fout.