Dragon Dronten

augustus 2022

Karlijn Snakenborg heeft tijdens haar deelname de reptielenwebshop Dragon Dronten opgezet. Lees hieronder haar succesverhaal.

Van jongs af aan ben ik al dol geweest op dieren en wist zeker dat ik later een baan in de dierenwereld zou willen hebben. Ik heb een opleiding gevolgd in de dierverzorging en ben doorgestroomd naar diermanagement. Na deze opleiding was het eindelijk tijd om een baan te zoeken met dieren. De vraag was echter, waar? Ik ben erg op zoek geweest naar wat ik precies wilde en heb een paar jaren bij verschillende dierenwinkels gewerkt. De detailhandel beviel mij heel erg, ik miste echter wel één ding in de dierenwinkels. Reptielen!

Ik heb mijn kans gepakt!

Als hobby had ik al redelijk wat jaren reptielen in huis, waar ik helemaal gek mee was. In veel dierenwinkels worden er geen producten voor deze mooie dieren verkocht. Hierdoor hebben veel mensen een probleem om voor hun exoot te zorgen. Toen kwam ik op het idee om een eigen reptielenwinkel te starten! Na het werk in de dierenwinkel ben ik met dat idee veel op zoek geweest naar een mogelijke manier. Ik durfde echter nooit de stap te zetten om dit werkelijkheid te maken. Tot op het moment dat ik een advertentie tegen kwam van ‘Pak je kans’. En mijn kans pakken, dat heb ik gedaan!

Aan de slag met mijn ondernemingsplan

Met begeleiding vanuit het project heb ik mijn plan volledig op papier uitgewerkt. Het idee van een reptielenwinkel was leuk maar helaas financieel niet haalbaar voor mij. Maar dat betekende niet het einde van mijn droom. Al snel kwam het idee naar boven om een reptielenwebshop genaamd ‘Dragon Dronten’ te starten voor de mensen in de omgeving Flevoland.

Dierbenodigdheden, reptielenkinderfeestjes en gastlessen

Dragon Dronten is een plek waar mensen dierbenodigdheden voor exotische dieren kunnen kopen en de mogelijkheid hebben om dieren via de webshop te bestellen. Deze kunnen dan vervolgens bij ons opgehaald worden. Daarnaast geven wij reptielenkinderfeestjes en gastlessen met onze dieren en maken wij terraria en achterwanden op maat. Hierdoor leveren wij dus het volledige pakket. Het hok, het dier als ook alle benodigdheden zijn bij ons beschikbaar.

De webshop is klaar!

Op dit moment hebben we een mooie en knusse loods vol met onze prachtige dieren waarmee wij al volop leuke kinderfeestjes verzorgen. We geven nu ook gastlessen en workshops op scholen en in bedrijven. We worden al aardig volgeboekt! Zo hebben we voor de maanden mei en juni maar liefst 16 workshops ingepland staan. De webshop is klaar en wordt geopend. Ook de werkplaats in de loods is klaar en de bouw van unieke terraria en achterwanden kan beginnen. Tot slot zijn we een erkend leerbedrijf geworden zodat we onze passie met andere mensen kunnen delen.

Maak jouw plannen en ideeën realiteit en meld je vandaag aan.

Aanmelden is geheel gratis en vrijblijvend.
Voor het aanmelden bevestig ik het volgende:
Na aanmelding zullen wij per email contact met jou opnemen.
Bedankt! Uw aanmelding is ontvangen!
Oops! Er ging iets fout.