Delicious Insects

oktober 2021

Ferdy Molenaar deed in 2021 mee aan pak je kans en startte zijn bedrijf, genaamd Delicious Insects

Vorig jaar mei verloor ik mijn baan als kok. Ik klopte direct aan bij de gemeente voor een uitkering en hulp bij het vinden van een nieuwe baan. Iemand daar verwees me naar het Pak Je Kans traject en gaf mij er een kaartje van. Ik meldde me aan, maar had nog geen idee of het ondernemerschap bij me paste. Coördinator Hans Zomer nam contact met me op en ik kon meedoen.

Mijn bedrijfsuitwerking heet ‘Delicious Incects’. De bedoeling is dat ik eiwitshakes en -repen ga verkopen waar insectenpoeder in zit. Echt een proteïne boost. Tien jaar geleden werkte ik als kok bij een restaurant in Wageningen. Daar was het eten van insecten heel normaal. Regelmatig werd er een driegangen menu met insecten geserveerd. Toen dacht ik al dat het tof zou zijn om dit bij meer mensen onder de aandacht te brengen en te introduceren in de sportwereld. Hieronder versta ik sportscholen, kantines, sportsupplementen winkels en fitness sporters.

Ik wil mensen laten inzien dat er veel gezondheidsvoordelen aan insecteneiwitten zitten.

In het traject heb ik echt goed leren communiceren, veel over mijzelf geleerd en veel connecties gemaakt. Je moet het uiteindelijk wel zelf doen en de harde kern van het ondernemerschap oppakken. Van financieel experts tot investeerders, de hulp in het traject was erg breed en prettig geregeld. Door Pak Je Kans sta ik nu sterker in mijn schoenen.

Ik heb me inschreven bij de KvK en ben met bedrijven in gesprek. Inmiddels heb ik al insectenpoeder van een insectenkwekerij in Nederland. Nu nog een sportsupplementenbedrijf dat shakes maakt en ik kan beide samenbrengen voor heerlijke, proteïnerijke shakes. Ook ben ik erover aan het denken om repen en shakes aan de zorg te verkopen. Voor het herstel moeten patiënten namelijk veel kracht opbouwen.
De vrijheid van het ondernemerschap vind ik erg prettig en ik hoop in de toekomst een eigen insectenfoodbedrijf te hebben met een team mensen die de shakes en repen maken.

Maak jouw plannen en ideeën realiteit en meld je vandaag aan.

Aanmelden is geheel gratis en vrijblijvend.
Voor het aanmelden bevestig ik het volgende:
Na aanmelding zullen wij per email contact met jou opnemen.
Bedankt! Uw aanmelding is ontvangen!
Oops! Er ging iets fout.