Deelnemer aan het woord

oktober 2021

Wat zijn de bedrijfsideeën van de deelnemers? En hoe ervaren zij het project Pak je Kans? Wij laten graag iedere maand een deelnemer aan het woord. Deze keer Soufiane El Kaddouri uit Almere. Hij werkt samen met deelnemer Arthur Zaal aan het bedrijf Synergie Media & Entertainment.

Wat is je bedrijfsidee en hoe ben je daar op gekomen?

Wij verzamelen getalenteerde jongeren die geïnteresseerd zijn in dit vak om van hun talenten werk te kunnen maken. Samen met de jongeren verlenen wij onze diensten aan bedrijven en instanties. De diensten die wij leveren zijn het maken van video’s/audiovisuele beelden, fotograferen, flyers/banners ontwerpen en vlog-workshops geven aan anderen die dat graag willen leren.

Het platform van Synergie Media & Entertainment stimuleert en begeleidt de jongeren in het uitbreiden van hun talenten, kennis en netwerk. Zij kunnen zich verder ontwikkelen en werk maken van hun talenten om zo een steentje bij te kunnen dragen in onze maatschappij.

Mijn eigen ervaring is dat de jeugd niet echt maatschappelijk betrokken is en dat ze daardoor niet verder komen. De jongeren zijn meer op zichzelf gericht en daardoor mist er ook een connectie van samenwerking tussen ouderen/instanties/bedrijven en jongeren, terwijl dat juist de plekken zijn waar de jongeren zichzelf kunnen ontdekken en ontwikkelen. Veel jongeren hebben geen plek of geen geld om hun talenten te benutten, terwijl wij die wel in samenwerking met de gemeente aan kunnen bieden. Een plek waar zij kunnen groeien en een toekomst kunnen opbouwen voor zichzelf. Samen kom je verder dan alleen, vanuit deze gedachtegang is het idee achter Synergie Media & Entertainment tot stand gekomen.

Hoe ervaar je tot nu toe het project Pak je Kans en het ondernemerschap?

Voor mij is Pak Je Kans ideaal! Voor alle vragen en knelpunten kan ik terecht bij de coaches van Pak Je Kans en dat scheelt mij als ”ondernemer” een hoop tijd die ik beter in het bedrijf kan investeren. Het traject helpt mij naast alle informatie ook met andere dingen die belangrijk zijn als ondernemer, zoals ”hoe presenteer ik mezelf”, ”hoe maak ik mijn bedrijfsplan?”, ”hoe moet ik nu verder met mijn bedrijf?”. Ik ben zelf erg tevreden over het project Pak Je Kans.

Wat zijn jouw dromen voor de toekomst?

Mijn droom is om samenhorigheid te creëren in de stad tussen jongeren, ouderen, instanties, bedrijven en meer doelgroepen. Als dat in mijn eigen stad (Almere) is gelukt, wil ik het concept verspreiden door meerdere steden. Om de mensheid één te maken.