Pak je Kans

Zwolle

Hulp bij een eigen bedrijf starten of het vinden van een baan in loondienst in Regio Zwolle


Ben jij tussen de 16 en 27 jaar en woon je in regio Zwolle? Ga je niet meer naar school, heb je niet-passend werk of heb je een uitkering en heb je moeite met het vinden van een baan?  Pak je Kans helpt je bij de start van je eigen onderneming of bij het vinden van een baan.

Wat ga je doen?

Tijdens Pak je Kans word je professioneel begeleid tijdens het opzetten van een eigen onderneming. Je krijgt begeleiding van twee gecertificeerde ondernemerscoaches die je hiermee gaan helpen. Ook krijg je de mogelijkheid om een officieel mbo-2 niveau certificaat ondernemerschap te halen. 

Gedurende het project krijg je workshops, trainingen en persoonlijke begeleiding van interessante ondernemers en trainers. Ga je niet verder met ondernemen? Dan begeleiden wij je bij het vinden van een passende baan of opleiding. 

De eerste fase

Pak je Kans begint met de Start-Up dagen in Zwolle. Tijdens deze dagen maak je kennis met andere deelnemers, de coaches en sponsoren.

Je leert hier vaardigheden die jou gaan helpen tijdens het opzetten van je bedrijf en je werkt samen met anderen aan jouw bedrijfsidee. De groep bestaat uit maximaal 25 deelnemers. Na de trainingsdagen kom je wekelijks bij elkaar terug en krijg je ondernemersworkshops. Onderdelen die voorbij komen zijn natuurlijk marketing & sales, passief inkomen en zichtbaarheid, maar ook dingen als administratie en de haalbaarheid van je onderneming komen aan bod. 

Daarbij krijg verdiepende workshops die gegeven worden door het Deltion College en Landstede. Ten slotte is er elke keer een (andere) ervaren ondernemer die jullie zal inspirerende en voorzien van tips en tricks. Zo bouw je in een paar weken ook nog een waardevol en groot netwerk op.

Er zijn 7 van deze ondernemersdagen. Dit gedeelte heeft een doorlooptijd van ca. 3 maanden.

De tweede fase

Na de workshops en trainingen heb je een duidelijk beeld gekregen over het ondernemerschap en misschien zelfs al een bedrijf opgericht. Je geeft aan of je verder gaat met je bedrijfsidee of liever een baan in loondienst wilt. De deelnemers die verder gaan met ondernemen worden verder begeleid. De jongeren die gaan voor een baan in loondienst worden door ons geholpen bij hun zoektocht naar een passende baan. 

Aan het einde van de tweede fase heb je zoveel geleerd dat je van ons de mogelijkheid (niet verplicht) krijgt om examen te doen voor het Associatie MBO-2 certificaat ondernemerschap. Dit betreft een officieel MBO certificaat. Hoe gaaf is dat!

Feestelijke afsluiting

We eindigen het project met een feestelijke afsluiting waarbij jullie de gelegenheid krijgen om tijdens een business event je bedrijf te laten zien.

Deelname is gratis!

Meedoen aan Pak je Kans is helemaal gratis! Dankzij subsidies en sponsoring kunnen wij jou helpen met het starten van een eigen bedrijf.

Wanneer mag ik meedoen?

Ben je werkloos en zit je thuis, ga je niet meer naar school, heb je een baan die je absoluut niet past? Dan ben je welkom!

Wat zijn de eisen? 

Je hoeft geen uitgebreid bedrijfsplan te hebben of te schrijven. We vragen wel van je dat je een klein idee voor een product of dienst hebt. 

En nu?

Als je enthousiast bent, meld je dan gratis en vrijblijvend aan. We nemen dan contact met je op voor een intakegesprek. Hierin zullen wij jou alle ins-en-outs vertellen en horen wij graag je motivatie en bedrijfsidee. Hierna beslissen we samen of je mee gaat doen.

Belangrijke data
Pak je Kans Regio Zwolle 2024 gaat 14 mei van start! Dit zijn de data:

Start-Up dagen

dinsdag 14 mei

woensdag 15 mei

Ondernemersdagen

donderdag 23 mei

donderdag 30 mei

donderdag 6 juni

donderdag 13 jumi

donderdag 20 juni

donderdag 27 juni

donderdag 6 juli

Workshops

Daarnaast zijn er twaalf inhoudelijke workshops met onderwerpen als; effectief pitchen, cursus boekhouden, online verkopen, succesvol gebruik social media en meer… 

Feestelijke Kick-Out

donderdag 14 juli

Het Pak je Kans team

Harry Bakker
Regiocoördinator & Trainer
harry@stichtingtne.nl
06 224 38 062
Peter Filius
Peter Filius
Regiocoördinator & Trainer
peter@stichtingtne.nl
06 553 33 642

Sponsoren

Pak je kans is mogelijk dankzij

Maak jouw plannen en ideeën realiteit en meld je vandaag aan.

Aanmelden is geheel gratis en vrijblijvend.
Voor het aanmelden bevestig ik het volgende:
Na aanmelding zullen wij per email contact met jou opnemen.
Bedankt! Uw aanmelding is ontvangen!
Oops! Er ging iets fout.