Een eigen bedrijf of een baan in loondienst?

Het project Pak je Kans is gebaseerd op ons project ZomerOndernemer. Pak je Kans focust zich op (langdurig) werkloze jongeren tussen de 16 en 27 jaar. Zij worden geholpen bij de start van hun onderneming of bij het vinden van een baan.

Overzicht project

Tijdens het project bepaal jij zelf wat voor bedrijf je gaat starten. We gaan ervan uit dat je minimaal 24 uur per week zal besteden aan je onderneming en je kan eventueel een maximum van 200 euro ontvangen om de kosten van je onderneming te dekken. Het project duurt acht weken.

Het project begint met een driedaagse training bij een gastbedrijf. Tijdens deze dagen maak je kennis met andere deelnemers, de coaches en sponsoren. Je leert hier enkele praktische vaardigheden die jou gaan helpen met je bedrijf en je werkt samen met anderen aan jouw bedrijfsidee. De groep bestaat uit maximaal 25 deelnemers. Na de trainingsdagen kom je wekelijks bij elkaar terug bij een gastbedrijf uit de regio. Hier deel je jouw voortgang met de groep en krijg je een workshop en tips van ervaren ondernemers.

Na-traject

Na de wekelijkse terugkomdagen start een nazorgtraject van drie maanden. Je geeft aan of je verder gaat met je onderneming of liever een baan in loondienst wilt. De deelnemers die verder gaan met ondernemen worden verder begeleid indien gewenst. De jongeren die gaan voor een baan in loondienst worden geholpen bij hun zoektocht naar een passende baan.

Meld je aan voor onze Nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte blijven over alles wat met Pak je Kans te maken heeft? Meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief!

Het project wordt mede mogelijk gemaakt door